Beer Mile

Breu història de la Milla Birra

Què és una “Birra Milla”?

Al vast món dels esports extrems, existeix una sub-cultura més coneguda com “l’atletisme de digestius.” De tots ells, el més famós, glorificat, respectat i cèlebre de tots els esdeveniments d’aquest món terrenal és la “Birra Milla”.
La base de qualsevol veritable milla de la cervesa es basa en dues coses: beure cervesa i córrer una milla.

El format més comú de la milla de cervesa requereix un sol participant per beure una cervesa de mida completa, executi un quart de milla, i després repetir el procés tres vegades. Això ens donarà com a resultat total el consum de quatre cerveses i el recorregut en distància d’una milla (d’aquí el nom: Birra Milla). Tot el procés es mesura en temps. El temps final realitzat per cada participant s’utilitza com la vara que en mesurarà la competència.

On i quan es va originar la milla de cervesa i qui va ser el primer a completar-ne una?
La veritat és que ningú no ho sap del cert. Es tracta d’un “invent” del qual se’n tenen referències independents entre elles en dates molt diferents. El concepte, per tant no era necessàriament una invenció, sinó més aviat un (re)descobriment. Històricament, era inevitable que la Milla Birra sortiria a la superfície, i a causa d’això, diverses persones poden afirmar que van ser elles les primeres en córrer una milla de cervesa.

Les arrels de l’arbre de la Milla Birra es poden remuntar als campus de la universitat de Florida i Nova Anglaterra als EUA, esdeveniments Hash House Harriers a Indonèsia, i en molts altres llocs (sobretot Ontario) al Canadà. Les curses més antigues documentades (els registres encara existeixen avui dia) es van produir a finals de 1980 i principis de 1990. D’aquella època en queden històries llegendàries de propagació d’un esdeveniment misteriós brutal, però molts detalls es van perdre en la narració de les històries. La normativa d’aleshores era diversa i una cursa de més de 5 persones alhora era una raresa. Amb l’aparició d’Internet i la comunicació digital instantània, la informació es comparteix i s’unifica el criteri normatiu de manera més consistent en la dècada de 1990.

Quina és la normativa de la Milla Birra?

El primer conjunt de regles de la Milla Birra conegut i publicat en un lloc públic fou realitzat per un grup a Kingston, Ontario, on la Milla Birra s’hi celebrava regularment durant alguns anys. Atès que en molts altres llocs les Milla Birra prenien un caràcter competitiu, en aquests esdeveniments es van encarregar d’aplicar la normativa de Kingston en les seves pròpies festes. I així, va néixer el conjunt conegut com les “Regles de Kingston”.

A finals dels anys 90, Beermile.com va adoptar algunes de les regles bàsiques de Kingston, per a continuació, afegir-ne aquelles que el simplifiquéssin una mica més en un intent d’estandarditzar l’esport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *